1 Noiembrie – Ziua Internationala de rugaciune pentru Biserica persecutata

Spread the love

The_Christian_Martyrs_Last_Prayer Luca 6: 22-23

 “Ferice de voi, cînd oamenii va vor uri, va vor izgoni dintre ei, va vor ocari, si vor lepada numele vostru ca ceva rau, din pricina Fiului omului!”

“Bucurati-va in ziua aceea, si saltati de veselie; pentru ca rasplata voastra este mare in cer; caci tot asa faceau parintii lor cu proorocii.” 

Desi cunoastem aceste verse din Biblie, cei mai multi dintre noi nu am experimentat inca versetul 22, insa observam ca pe zi ce trece, crestinii sant tot mai mult dispretuiti, marginalizati si ridiculizati ca fiind fanatici, extremisti religiosi, inculti sau irealisti. Biserica Crestina a fost persecutata de-a lungul anilor, incepand cu Imperiul Roman si pana in zillele noastre. Pe langa faptul ca erau omorati, crestinii mai erau supusi si altor torturi care erau privite ca mijloace de distractie de catre romani, acestea fiind: crucificari, arsi de vii sau dati animalelor pentru a fi sfasiati.

In ciuda acestor persecutii, Biserica Crestina nu si-a pierdut spiritul de martiraj. Crestinii nu au renuntat la credinta lor, ci dimpotriva, dupa fiecare persecutie, tot mai multi oameni se converteau la crestinism, largind Imparatia Lui Dumnezeu. De-a lungul istoriei, Crestinismul a ramas si va ramane cea mai puternica  forta a binelui.

1 Noiembrie este “Ziua Internationala De Rugaciune Pentru Biserica Persecutata” si am dori sa va alaturati crestinilor din intreaga lume in rugaciune, sa mijlociti pentru cei care sufera pentru credinta lor in Isus Hristos, care sant torturati si ucisi cu sange rece, si al caror sange se varsa pentru ca sant urmasi ai lui Hristos.

Mai jos va prezentam un video realizat de organizatia  The Voice Of the Martyrs, si care speram sa va inspire la rugaciune, nu numai pentru cei persecutati, dar si pentru cei care ii persecuta.

Pe scurt, este povestea unui tanar pastor din India cu numele Suta, care mergea in sate si predica Evanghelia. Raji, un membru al gruparii extremiste Hindu, era foarte indarjit impotriva tanarului pastor, si tot timpul il ataca, spunandu-i: “Nu vrem sa stim nimic despre ISUS!” In acest video veti vedea cum credinciosia si curajul tanarului pastor, cu ajutorul cercetarii Duhului Sfant l-au convins pe Raji sa accepte jertfa Domnului Isus si sa devina un crestin inflacarat. Astazi, Raji slujeste in biserica din satul sau, iar pastorul bisericii este chiar Suta!

Va multumim pentru rugaciuni!!

Monica Badulescu

Top