Vesti de la Alina Voda – Misionara in Filipine

Spread the love

alina_voda

Stimati parteneri ai misiunii Genesis,

Este o onoare pentru noi sa va putem prezenta o uriasa lucrare misionara pe care Dumnezeu o face in Filipine, printr-o tanara misionara cu numele ALINA VODA. Ea este una dintre misonarele sponsorizate de misiunea Genesis. Vrem in mod special, sa multumim biserici baptiste “LOGOS”, care este parte din sponorizarea facuta prin misiunea Genesis. Dumnezeu a fost intotdeauna in cautare de oameni gata de sacrificiu, in folosul celor nemantuiti.
Alina Voda este o tanara care a inteles chemarea pe care Dumnezeu i-a facut-o, de a lasa vatra parinteasca si sa mearga sa duca mesajul evangheliei celor pierduti din Filipine. Ea este una din cele mai de nadejde misionare de care suntem legati.
Va chemam sa fiti alaturi de noi, atat in rugaciune cat si financiar, pentru ca aceasta tanara sa-si poata aduce la indeplinire marea chemare primita din partea lui Dumnezeu.
Va punem la dispozitie o scrisoare de informare a acestei tinere si cateva imagini prin care puteti vedea noua constructie la care este angajata.
Contam pe rugaciunile si suportul dumneavoastra.

Cu toata consideratia,
Rev. Ilie U. Tomuta

Despre proiectul de constructie

Sunt atat de recunoscatoare Domnului pentru felul cum El lucreaza si pentru progresul vizibil al constructiei Centrului Multifunctional Rapha. Muncitorii sunt foarte iscusiti, si bine organizati in ceea ce fac, iar cladirea se contureaza destul de frumos! Slava Domnului!
Raman cu ochii atintiti spre Domnul, ca El sa-si intinda mai departe mainile pline de har catre noi, si sa ne trimita resursele financiare de care avem nevoie pentru a termina etajul 1, de a pune acoperisul si de a construi un parapet de sustinere a terenului din spatele cladirii (absolut necesar pentru a evita alunecarea de teren), toate acestea inainte de luna iunie, cand incepe anotimpul ploios si al cicloanelor tropicale. Tocmai am avut intalnirea anuala a bordului pentru NGO-ul pe care-l reprezint aici in Filipine, la care a putut participa impreuna cu noi si Mirja, noua mea partenera in lucrare, care a fost oficial primita de bord sa slujeasca impreuna cu noi la Rapha, sub umbrela organizatiei noastre locale.

Mirja a prezentat bordului viziunea ei pentru o gradinita crestina, destinata special copiilor din familii dezavantajate din zona Solid Cement. Lucrand timp de 13 ani printre copiii strazii din Manila, aceasta a realizat ca majoritatea acestor copii nu erau cu totul orfani, ci mai degraba proveneau din familii destramate din zonele de mahala. Din nefericire, neglijenta, saracia si abuzul din partea familiei i-au determinat pe acesti copii sa fuga de acasa si sa traiasca pe strada, inca de la o varsta foarte frageda…
Pentru a preveni acest fenomen ce se remarca atat de accentuat si in zona noastra, solutia unei gradinite crestine axata in mod special pe copiii ce provin din familiile cele mai sarmane, va fi foarte benefica in eforturile noastre de a castiga pentru Domnul comunitatea din Solid Cement.
Astfel se face ca o buna portiune din etajul 1 a Centrului Multifunctional Rapha va fi dedicat in special acestui proiect! Copilasi intre 3-5 ani vor veni la gradinita in fiecare zi, vor avea parte de dragoste si atentie, vor auzi despre Domnul, vor participa la un program ABC, vor primi o masa calda si 2 suplimente, si vor participa la tot felul de activitati interactive care le vor stimula atat mintea cat si imaginatia.
Anticipam cu mare nerabdare inceperea acestui program minunat (posibil la sfarsitul anului 2015, daca ingaduie Domnul sa primim fondurile necesare), program ce depinde intr-u totul de incheierea proiectului de constructie a Centrului Rapha, din cauza ca in momentul actual nu avem spatiu suficient pentru o gradinita la locul inchiriat.
Intre timp, Mirja va incepe sa pregateasca planurile educative pentru gradinita, si va veni in mod frecvent la Rapha in timpul orelor de clinica, lucrand cu copilasii ce asteapta sa fie consultati, afara in sala de asteptare.

In incheiere, as dori sa imi exprim toata recunostinta fata de dumneavoastra, scumpi frati si surori, care simtiti impreuna cu noi si ramaneti alaturi de noi cu atata dragoste, si cu credinta ca Dumnezeul nostru cel minunat mai are inca multe lucrari marete de infaptuit in acest colt de lume…

Datorita credinciosiei Sale,

Alina Voda

Top