Rugaciune pentru Mali

Spread the love

“Povestiţi printre neamuri slava Lui, printre toate popoarele minunile Lui!” – Psalm 96:3

Scopul lucrarii misionare este nu numai de a raspandi Evanghelia, dar si de a invata oamenii din orice popor, limba sau neam sa laude pe Domnul! Psalmul 96 incepe cu aceasta porunca de a canta Domnului o cantare noua, si cheama pe toti locuitorii Pamantului sa laude Numele Sau, cu referinte repetate la Gloria lui Dumnezeu. Atat este de importanta Gloria lui Dumnezeu pentru psalmist, astfel ca in ultimele versete porunceste creatiunii intregi sa cante despre Slava si Gloria Domnului.

Atunci cand realizam cat de esential este sa cantam despre Slava lui Dumnezeu, cat de mult s-ar schimba atitudinea noastra daca am face totul pentru ca Dumnezeu sa primeasca toata Slava, numai atunci vom indragi cu adevarat lucrarea misionara! Daca cineva nu este interesat sa il laude pe Domnul si Slava Sa, in mod sigur nu va fi interesat de misiune. In acelasi timp, daca nu pretuim cu adevarat importanta Gloriei lui Dumnezeu, nici nu il vom lauda in fata oamenilor. Nu vom putea sa vorbim altora despre Slava lui Dumnezeu cu pasiune, daca noi insine nu ne bucuram si nu laudam pe Domnul!

Puterea misiunii se gaseste in pasiunea de a lauda pe Domnul si de a-L onora pentru Gloria Sa! Martirii mor pentru ca onorea lui Dumnezeu este mult mai importanta decat onoarea lor, si ei au inteles asta.

Dragii nostri, misiunea trebuie sa fie nu numai o datorie a noastra, dar si o bucurie imensa de a sluji Domnului si a aduce onoare Numelui Sau!

In acest context, va invitam sa va rugati pentru Mali, o tara situata in Africa, unde religia predominanta este cea musulmana. Crestinii sant prezenti intr-un procent foarte mic, de numai cinci la suta. Una din cauzele urgente de rugaciune este traducerea Bibliei in cele 18 dialecte lingvistice din Mali. Numai opt din cele 18 dialecte au Noul Testament tradus, si numai un dialect are tradusa intreaga Biblie.

Va rugam sa mijlociti pentru poporul din Mali, ca Biblia sa fie tradusa in toate dialectele, iar oamenii sa Il cunoasca pe Dumnezeu si sa invete sa laude lucrarile Sale minunate!

Multumim tuturor si dorim ca Domnul sa va binecuvanteze!

Monica Badulescu

 

 

Top