Rugaciune pentru America

Spread the love

Cartea lui Neemia, versetul 1:3 spune: “ Ei mi-au raspuns: Cei care au mai ramas din robie sunt acolo in tara, in cea mai mare nenorocire si ocara; zidurile Ierusalimului sant daramate, si portile sunt arse de foc.”

Care este reactia lui Neemia cand a auzit vesti rele despre ramasita poporului evreu care a supravietuit robiei, si despre cetatea Ierusalim?

“Cand am auzit aceste lucruri, am sezut jos, am plans, si m-am jelit multe zile. Am postit si m-am rugat inaintea Dumnezeului cerurilor; “ Neemia 1:4

Acesta este primul lucru pe care Americanii, sau oricare natiune ar trebui sa il faca pentru tara lor: SA SE ROAGE- si mai mult de atat, sa se roage si sa posteasca. Rugaciunea lui Neemia este o rugaciune facuta cu putere si credinta, si este un model desavarsit pentru fiecare dintre noi. Lui Dumnezeu ii place cand noi folosim Cuvantul Lui in rugaciuni.

Neemia incepe ruga cu adoratie, urmata de marturisirea pacatelor, nu numai ale sale, ci si a intregii natiuni, continuand cu multumiri aduse lui Dumnezeu pentru bunatatea Sa, si incheind cu cereri de a primi ajutor pentru rascumpararea poporului evreu. Acesta este exemplul de rugaciune al lui Neemia, si este relevant nu numai pentru poporul evreu, dar si pentru celalte natiuni.

America a ajuns intr-o stare similara Ierusalimului din vremea lui Neemia. Zidurile se darama in jurul Americii, atat din punct de vedere economic, cat si moral. Aceasta natiune, odata prospera, se afla intr-un declin economic si spiritual foarte rapid.

Versetul 7,  din Cartea lui Neemia: “ Te-am suparat, si n-am pazit poruncile Tale, legile si oranduirile pe care le-ai dat robului Tau Moise” reflecta starea morala a Americii din ziua de azi.

Ca si crestini, noi trebuie sa urmam exemplul lui Neemia si sa mijlocim cu post si rugaciune inaintea Domnului pentru America. Daca nu vom cadea in genunchi inaintea Sa, si nu ne vom smeri la picioarele Sale cerand iertare, nu vom avea partasie cu El, iar America nu va mai beneficia de protectia si binecuvantarea Sa. Colapsul moral din ziua de astazi distruge fundatia crestina a Americii, si se regaseste in toate aspectele vietii sociale. Adevarul moral a devenit inexistent. Oamenii i-au decizii pe baza sentimentelor, si nu a valorilor morale si oranduirilor lasate de Dumnezeu. Copii nu mai primesc sfaturi bazate pe legi etice, ci mai degraba sant intrebati: ” Tu ce simti cu privire la aceasta decizie?” ( “How do you  feel about it?”). Moralitatea este subiectiva, nu mai exista bine si rau, totul se reduce la ce simte fiecare, si, ca atare, fiecare face ce vrea. Ca urmare, violenta si ura au crescut, frica de Dumnezeu a disparut, respectul fata de ceilalti este aproape inexistent, familliile se destrama si dragostea s-a racit. Traim intr-o lume haotica, plina de consecintele aduse de departarea de Dumnezeu si Cuvantul Sau. Datoria noastra este sa luptam pentru America, sa ne rugam pentru liderii acestei tari, si sa fim exemple de urmasi loiali ai Domnului nostru.

Va invitam asadar, sa va rugati pentru America asa cum Neemia s-a rugat pentru Israel. Este o vreme de cercetare si Dumnezeu asteapta ca noi sa venim cu smerenie inaintea Sa, si sa cerem ajutor cu inimi sincere si deschise la Cuvantul Sau. Duhul Cel Sfant sa se reverse peste America, sa intoarca poporul catre Domnul si sa aduca vreme de inviorare in mijlocul nostru!

“Domnul este langa toti cei ce-L cheama, 

Langa cei ce-L cheama cu toata inima.”

Psalm 145: 18

Va multumim pentru suportul in rugaciune!

Monica Badulescu

Mai jos va prezentam video-ul  realizat de Operation World, si speram ca veti fi motivati la rugaciune.

 

Top