RoMisCon din perspectiva Misiunii “Genesis”

Daca exista ceva care a schimbat biserica evanghelica in ultimii  ani, acel ceva este lucrarea misionara. O Agentie de misiune care a inteles ca Dumnezeu ne vrea sa ducem Evanghelia pana la marginea lumii.

Avem cu noi o generatie tanara pe care Dumnezeu si-a pus ochii si cu care vrea sa schimbe lumea, o generatie care experimenteaza  rusaliile prin pogorarea Duhului Sfant, devenind reali martori ai lui Isus Hristos. O armata bine pregatita de a infrunta fortele iadului si a castiga cat mai multe suflete pentru Imparatia lui Dumnezeu. Acestia sunt copii nostri de care eram ingrijorati ca nu va iesi nimic bun din ei. Evaluarea lui Dumnezeu insa a fost alta si inca una peste asteptarile noastre.

Ca si biserici avem datoria sa multumim lui Dumnezeu atat pentru Agentia Penticostala de Misiune Externa cat si pentru CRST – Centru Roman de Studii Transculturale, ambele avand la carma oameni sensibili la soapta Duhului Sfant, oameni  care au stiut sa raspunda chemarii divine pentru a raspandi Evanghelia incepand din Ierusalimul nostru pana la marginile lumii. Aceasta Agenție Penticostală de Misiune Externă a organizat, in perioada 9 – 12 Mai 2017, la Sinaia, conferinta anuala de misiune RoMisCon, la care au fost prezenti aproximativ 250 de participanti, pastori si lideri de biserici, reprezentanti din toate comunitatile regionale din tara si din diaspora Romana (Anglia, Austria, Germania, Moldova, Spania, SUA si Ucraina), precum si studenţi de la ITP – Institutul Teologic Penticostal din Bucuresti si de la CRST – Centrul Român de Studii Transculturale din Constanta, au participat la Sinaia, la conferinta RoMisCon desfasurata sub tema: „Evanghelizarea etniilor în epoca globalizării”.

Misiunea Genesis are sincere aprecieri pentru fiecarui membru din aceasta agentie, membri care au depus eforturi uriase pentru a pregati conferinta. Va ramane ca o datorie pentru fiecare biserica sa participe intr-un anume fel la dezvoltarea acestei lucrari.

Mai jos se pot urmari imagini de la aceasta Conferinta si un raport din parteaDirectorului de Dezvoltare APME, Daniel Bujenţă

 

Conferinţa de misiune RoMisCon 2017

Evanghelizarea etniilor în epoca globalizării!

Agenția Penticostală de Misiune Externă și Departamentul de Misiune și Evanghelizare al Cultului Creștin Penticostal din România, au organizat, în perioada 9 – 12 Mai 2017, la Sinaia, conferinţa anuală de misiune RoMisCon.

Peste 250 de participanți, păstori și lideri de biserici, reprezentanţi din toate comunităţiile regionale din țară și din diaspora Română (Anglia, Austria,Germania, Moldova, Spania, SUA și Ucraina), precum și studenţi de la ITP -Institutul Teologic Penticostal din Bucureşti şi de la CRST – Centrul Român de Studii Transculturale din Constanţa, au participat la Sinaia, la conferința RoMisCon desfăşurată sub tema: „Evanghelizarea etniilor în epoca globalizării”.

Vorbitorii invitați să susțină seminarii în cadrul conferinței au fost: Președintele Cultului Penticostal din România, Moise Ardelean; Președintele Church of God SUA, Tim Hill; Directorul Executiv al Pentecostal European Fellowship, Daniel Costanza; Directorul Church of God pentru Misiunea Mondială, David Griffis; Misionarul David Leatherberry și Episcopul bisericilor românești din Church of God SUA, Tony Lane la care s-a adăugat echipa APME care a slujit și s-a implicat în coordonarea conferinței.

Alături de invitații mai sus amintiți, o contribuție deosebită în cadrul conferinței RoMisCon au avut reprezentanții organizațiilor partenere Agenției Penticostale de Misiune Externă din SUA: Președintele Discover Your Mission, Florin Câmpean și Directorul organizației de misiune Genesis, Ilie Tomuța.

Despre globalizare şi toate aspectele legate de ea, s-a amintit, în cadrul conferinței, că ne afectează pe toţi într-un mod sau altul. Instabilitatea economică, terorismul, urbanizarea, imigrările şi deplasările masive ale refugiaților sunt doar câteva dintre provocările cu care ne confruntăm astăzi. Pe de o parte toate acestea generează o provocare pentru oamenii lui Dumnezeu în ceea ce priveşte sarcina evanghelizării mondiale, iar, pe de altă parte, chiar acestea sunt cele care ne dau oportunităţi minunate de a avea un impact, în special printre popoarele neevanghelizate ale lumii, cu puterea transformatoare a veştii bune a lui Isus Hristos.

       Pentru prima dată în istorie, și datorită globalizării urmaşii lui Hristos trăiesc în fiecare ţară de pe pământ. În unele situaţii, creștinii trebuie să se adune în secret de teama persecuţiei, dar ei sunt prezenţi acolo.

Discutând deschis despre mandatul Bisericii în această epocă a globalizării,  s-a conturat foarte clar că Evanghelizarea grupurilor etnice nu va fi o sarcină uşoară, dar Dumnezeu este Cel care lucrează prin noi și dorește să includă în Biserică marea diversitate a tuturor popoarelor de pe pământ. Biserica lui Hristos îşi poate duce la îndeplinire Marea Trimitere în zilele ce vin devotându-se priorităţiilor corecte, acceptând sacrificiul, lucrând în parteneriat, unitate și rugăciune cu ajutorul Duhului Sfânt.

Complexitatea lumii noastre, schimbările rapide care au loc şi principalele obstacole în faţa mărturiei creştine ne determină să luăm în considerare noi căi de ajungere cu Evanghelia la grupurile etnice necâştigate pentru Hristos. În Marea Trimitere din Matei 28:18-20, Isus le-a spus ucenicilor Săi să facă ucenici din toate neamurile. Cuvântul grecesc folosit aici pentru toate popoarele este „panta ta ethnè”, iar de la cuvântul ethnè derivă cuvântul „etnie”. Există concentrări mari de grupuri etnolingvistice neevanghelizate care locuiesc într-o regiune a lumii cunoscută ca: fereastra 10/40 (o fâşie imaginară situată între paralela 10 şi 40 la nord de ecuator, întinzându-se din Africa de Vest până în Orientul Mijlociu şiAsia). Majoritatea grupurilor etnice necâştigate din această regiune aparţin unuia dintre cele trei mari grupuri religioase: musulmani, hinduşi şi budişti.

Există încă mii de popoare definite biblic, care se găsesc în afara mărturiei creștine. Ele nu vor fi câştigate decât dacă Biserica este dispusă să-şi extindă mărturia sa dincolo de propria cultură. Misiunea de frontieră trebuie să fie prioritatea Bisericii dacă dorim să ducem la capăt sarcina Marii Trimiteri. Milioane de oameni din aceste grupuri etnice neevanghelizate vor trăi şi vor muri fără să interacţioneze vreodată cu un creștin sau să audă care este calea spre salvare. În special în cadrul marilor grupări religioase: musulmane, hinduse şi budiste, sunt sute de grupuri etnice în care nu există mărturie creștină, iar statisticile arată că există în continuare un dezechilibru în trimiterea misionarilor spre aceste grupuri în nevoie, care merită atenţia urgentă şi imediată a Bisericii.

În așteptarea și grăbirea venirii lui Hristos dorim să ducem toată Evanghelia, la toată lumea în generația noastră, pentru ca să vedem împlinită Apocalipsa 7:9 „o mare gloată … din orice neam, din orice seminţie, din orice norod şi de orice limbă, care stătea în picioare înaintea scaunului de domnie şi înaintea Mielului”.

Daniel Bujenţă – Director Dezvoltare APME

Va multumim pentru suportul dvs.!!!

Rev. Ilie U. Tomuta

Top