“ROMANIA IN OBIECTIVUL MISIUNII GENESIS”

Pentru a implini voia lui Dumnezeu, uneori ni se cere renuntare la confortul nostru  si o totala aliniere in planurile stabilite de El. Este nevoie ca obiectivele noastre sa se alinieze cu obiectivele Lui.
Unul din remarcabilele exemple pentru noi este Moise, omul caruia I se cere sa paraseasca perimetrul confortului in care era si sa se puna la dispozitia lui Dumnezeu.
“Prin credinta Moise, cand a fost mare, nu a vrut sa fie numit fiul fiicei lui Faraon, ci a vrut mai bine sa sufere…decat sa se bucure de…comorile Egiptului pentru ca avea ochi pironiti spre rasplatire”
Evrei 11:24-26.
Pe paginile Sfintelor Scripturi si chiar oameni ai lui Dumnezeu din vremurile noastre  confirma ca o renuntare la noi insine atrage binecuvantarile lui Dumnezeu peste noi si peste lucrarea ce o facem pentru largirea Imparatiei Lui. Am fost rascumparati de Dumnezeu nu doar pentru noi insine, ci pentru a transmite si altora aceasta unica alternativa.  Am fost mantuiti in vederea unei relatii cu Isus Hristos si aceasta relatie ne cheama sa-I fim fideli nu doar cateva ore pe zi, ci in fiecare clipa a vietii. Nu o facem prin eforturile noastre, ci imputerniciti de Dumnezeu transmintand oamenilor vestea buna a rascumpararii prin singele Mielului. Cu ceea ce noi avem, nu putem veni in fata oamenilor. Nu avem nimic bun ce le putem oferi. Nu putem fi folositori in mijlocul societatii cu darurile noastre, talentele noastre sau cu viata ce o traim. Trebuie sa fim mereu si mereu in prezenta lui Dumnezeu, intr-o ascultare deplina de legile stabilite de El pentru noi ca si fiinte umane.
Ca si slujitori ai lui Dumnezeu trebuie sa stim ca oamenii nu au nevoie de ideile noastre, de religia noastra, de teoriile noastre, de filozofiile noastre. Oamenii au nevoie in primul rand de Isus Hristos, oameni au nevoie de Dumnezeu.
Stimati slujitori ai lui Dumnezeu, daca noi nu-L avem pe Dumnezeu in vietile noastre, nu vom avea  ce oferi lumii acesteia. TREBUIE sa-L oglindim pe Dumnezeu in vietiile noastre 24 de ore pe zi, adica 365 de zile pe an.
Au trecut cinsprezece ani de cand Misiunea Genesis si-a inceput activitatea Misionara, lucrare extinsa actualmente pana la marginile lumii. Cincisprezece  ani in care am incercat sa fim cat posibil in voia lui Dumnezeu si dependenti de chemarea facuta de El.
Am cautat sa ne indeplinim mandatul Domnului Isus Hristos de a duce Evanghelia pana in cele mai indepartate colturi ale lumii. In toata aceasta perioada am vazut cum Dumnezeu binecuvinteaza lucrarea de propovaduire a Evangheliei.Ceea ce cu 20-30 de ani in urma era inposibil, astazi a devenit posibil.
Am pornit din Ierusalimul nostru romanesc ajutand tanara generatie sa se pregateasca pentru a deveni pastori, evanghelisti sau chiar profesori in scolile actuale ale Romaniei sau chiar si pe alte continente. Astfel, raza de actiune a misiunii a deveni tot mai larga. Dumnezeu, a deschis drumuri noi pe care le-a si netezit pentru ca noi sa putem propovadui Evanghelia pana la marginile lumii.  (India, Madagascar, Mozambic, Chenia, Filipine, Mongolia, Israel, Peru, Grecia, Turcia, Albania, Uganda, Bangladej, Bulgaria, Kazahstan, Spania, Tibet, Egipt, Nepal, Kosovo, Namibia, Macedonia.) In unele din aceste tari avem  misionari sau evanghelisti, in altele construim biserici, in altele sprijinim orfelinate, centre ale fratilor leprosi, familii in nevoi etc.
Prin harul lui Dumnezeu, anul acesta, respectiv luna Mai a fost un timp in care o delegatie romano-americana a vizitat Romania, timp in care a participat la cateva evenimente in Romania, evenimente care ne-au confirmat marea nevoie a ne uni fortele lucrand tot mai bine pentru largirea Imparatiei lui Dumnezeu.
Delegatia a fost formata din: dr. Tim Hill, presedintele organizatiei Church of God, dr. David M. Griffis, director al Misiunii Mondiale or. Church Of God, dr. Tony Lane, episcopul bisericilor penticostale romane din USA, afiliate cu Church Of God, Bob McCall, coordonator administrativ al  organizatiei Church Of God, Jackie Poe, Brian Rayburn, Pastor in Church Of God, Bishop Florin T. Cimpean, pastorul bisericii Philadelphia din Chicago si reverend Ilie U. Tomuta, directorul Misiunii Genesis.
Dorim sa va facem o prezentare a proiectelor pe teritoriul romaniei desfasurate prin misiunea Genesis, chemandu-va sa fiti parteneri la lucrarea de raspandire a Evangheliei.
Proiectele cele mai actuale in care Misiunea Genesis a inceput sa se implice sunt:

Proiectul Flacara Sperantei, Mas Media – Radio Vocea Evangheliei Constanta si Suceava. Pe langa aceste proiecte raman si cele de mai jos:

  • Institutul Teologic Penticostal – Bucuresti
  • Centrul Roman de Studii Transculturale – Agigea
  • Agentia Penticostala de Misiune Externa
  • Constructii de biserici
  • Suport pentru Evanghelisti
  • Orfelinate
  • Suport pentru familii in nevoi
  • Leprozeria din Tichilesti

Ca si misiune, dorim sa va prezentam fiecare proiect in parte la care va rugam sa va alaturati. Pentru mai multe informatii contactati-ne la misiuneagenesis@gmail.com. Mai jos aveti o scurta prezentare a evenimentului din Sibiu.

                           

                                O vizita la tabara de rugaciune la Raul Sadului, judetul Sibiu si la
                                                       biserica “EMANUEL” din Sibiu – Romania

Incepand din ziua de 6 Mai al acestui an a inceput calatoria mea misionara in Romania. O calatorie de 17 zile din care desigur ca nu au lipsit si unele peripetii.

 Am sosit in Bucuresti pe data de 6 Mai la orele 4:20 PM unde am fost asteptat de un reprezentat al Institutului Teologic din Bucuresti. Impreuna am mers pana la tabara de rugaciune care a avut loc la Raul Sadului, jud. Sibiu. Acolo am intalnit studentii de la Institutul Teologic Penticostal impreuna cu profesorii si pastori  care au avut mesaje despre inchinarea placuta lui Dumnezeu.
Acest eveniment mi-a adus aminte de ceea ce spunea omul lui Dumnezeu David in Psalmul 133:1-3
“Iata, ce placut si ce dulce este sa locuiasca fratii impreuna!…”

Fiecare zi a fost marcata de binecuvantarea lui Dumnezeu peste toti cei prezenti. Pentru mine personal a fost o incurajare vazand ce poate face Dumnezeu prin oamenii care au raspuns chemarii de a se pregati in a deveni viitori slujitori ai Evangheliei. Fie binecuvnatarea lui Dumnezeu atat peste ei cat si peste intrega conducere al acestui Institut.

Duminica 7 Mai, impreuna cu toti studentii ne-am deplasat la biserica Emanuel  din Sibiu pastorita de
fratele Nelu Brie, Rectorul Institutului Penticostal din Bucuresti. O biserica plina cu frati si surori care au venit sa se inchine si sa asculte Evanghelia.
Era prima duminica din luna Mai cand la serviciul divin de dimineata s-a serbat Cina Domnului. Parte din studenti au fost implicati la timpul de lauda si inchinare iar altii in vestirea cuvantului lui Dumnezeu.
Uitandu-ma peste ei mi-am zis: “Viitorul Romaniei este asigurat de oameni gata pregatiti de a aprinde Romania pentru Hristos.”
Mesajul pentru Cina Domnului a fost rostit de catre pastorul  Emil Mestereaga si Pastorul Victor Cimpean. Momentul Cinei Domnului a fost unul in care intreaga biserica a fost cercetata de Duhul lui Dumnezeu.
Programul de seara a fost unul in care am fost solicitat de a prezenta lucrarea Misiunii Genesis desfasurata pana la marginile lumii. In timpul acordat am putut prezenta un video clip legat de calatoriile misionare in India, Madagascar, Mozambic si alte locuri. Programul s-a incheiat cu un mesaj adus de catre pastorul Nelu Brie, un mesaj prin care a chemat biserica la o atasare cat mai profunda de citirea Bibliei si rugaciune.
Romania are oameni prin care Dumnezeu poate face schimbari mari. Este de datoria noastra sa fim alaturi de ei in tot ceea ce ne cere Dumnezeu.
Impreuna cu intregul bord al Misiunii Genesis, dorim binecuvnatarea lui Dumnezeu peste intregul oras Sibiu! Dumnezeu sa binecuvinteze bisericile de acolo cat si pe cei ce sunt randuiti ca in vremuri ca acesta sa conduca Romania  la o supunere totala de Dumnezeu.

                   Iata cateva imagini din tabara de rugaciune si vizita la biserica Emanuel din Sibiu:

Ilie U. Tomuta

Dir. Misiunea Genesis

Top