Misiunea Genesis in parteneriat cu CRST- AGIGEA

Spread the love

Lucrarea de parteneriat intre doua institutii crestine nu este niciodata echivalenta cu institutii ce urmaresc sa se ridice una deasupra celeilalte. In Hristos suntem una si alergam in acelas ritm, spre aceeasi tinta. Oridecate ori am harul de a sta de vorba cu noi slujitori in lucrarea lui Dumnezeu, vreau sa fac deslusit un mare adevar pe care ei sa nu-l uite. Lucrarea lui Dumnezeu este unica si poate fi facuta doar printr-o lepadare totala de ambitii personale sau scopuri ce nu urmaresc mantuirea semenilor nostrii…Unii vor sa intre in lucrarea lui Dumnezeu pentru ca li se pare ca e mult mai usor sa te ridici in picioare si sa tipi la altii decat sa stai jos si sa asculti.  Cand vorbim despre lucrarea lui Dumnezeu si slujitorii ei, lucrurile stau total diferite. Din punct de vedere lumesc lucrurile sunt cam asa:

 “Daca unul dintre noi s-ar da jos de pe bicicleta , eu as mege mult mai bine. 

In lucrarea lui Dumnezeu este cu totul diferit. Suntem chemati ca sa fim impreuna lucratori cu Dumnezeu. Parteneriatul Misiunii Genesis cu CRST este unul care urmareste acelas scop: “Formarea de noi oameni ai lui Dumnezeu”. De aceea sprijinim CRST-ul, de aceea suntem alaturi de studentii care isi dedica viata in a studia Cuvantul lui Dumnezeu, ca apoi sa plece pana la marginile lumii si sa predice Evanghelia Domnului Isus Hristos.

Sora Ileana – Ina Hrisca, directorul Executiv al Centrului Roman de Studii Transculturale transmite Misiunii Genesis un raport privind vizita fratelui Ilie Tomuta.


Stimați frați și surori care faceți parte din conducerea lucrării „Genesis”,

Alături de bucurie și rugăciune, mulțumirile sunt o componentă esențială a închinărăii noastre publice!

De aceea, lăudăm pe Domnul pentru privilegiul pe care ni l-a oferit la Centrul Român de Studii Transculturale (CRST) din Constanța
ca în anul acesta 2017 să-l avem ca oaspete de onoare pe fratele Ilie-Uțu Tomuțadirectorul Misiunii „Genesis” din Chicago. 


Dat fiind parteneriatul strâns dintre organizațiile noastre, dezvoltat încă din anul 2011, în urma multor articole pe care le-a citit despre studenți,
fratele Uțu Tomuța și-a dorit mult să-i poată cunoaște pe studenții CRST și în mod personal, nu doar din fotografii sau prezentări video.
Astfel, vizita fratelui Uțu a fost unică, distinsă și de referință pentru o mai bună colaborare pe viitor.
A fost unică, pentru că fratele Uțu a venit precum o albină, încărcată cu binecuvântări pentru noi. Pe de o parte ne-a inspirat din Cuvântul lui Dumnezeu,
vorbind la capela de dimineață despre interesul lui Dumnezeu de a folosi în lucrări mărețe oameni simpli, dar dedicați, precum profetul Ilie.
A fost unică, pentru că am putut urmări modul în care în ultimii șapte ani am putut contribui la publicarea unor articole de misiune în Revista Genesis, iar
motivarea directă a studenților & echipei  pentru a continua această slujire a fost mai vie decât cea transmisă printr-un e-mail.
Și a mai fost unică pentru că dumneavoastră l-ați mandatat pe fratele Uțu să binecuvânteze financiar nu doar lucrarea școlii, ci și studenții prezenți, dar și echipa de slujire.
Astfel, vizita s-a conturat ca una foarte distinsă când, într-un cadru de capelă, la finalul zilei de miercuri, fratele Uțu a înmânat directorului școlii, sorei Ileana-Ina Hrișcă un plic cu suma de$2,000 alocați pentru renovarea apartamentului în care vor fi cazați studenți; apoi, suma de$2,500 a distribuit-o într-un mod surprinzător de generos
celor 25 de studenți
 aflați în campus; și nu în cele din urmă, a fost și un cadou de $300 oferit cu apreciere echipei administrative.
Momentul special a fost când fratele Uțu a oferit școlii un certificat de apreciere pentru parteneriatul dintre CRST & Misiunea Genesis.
Însă, deși nu am știut că vizita fratelui Uțu va aduce atâtea binecuvântări financiare, ne-am pregătit și noi și am oferit fratelui Uțu, ca reprezentant al Misiunii Genesis,
plachetă cu un mesaj inspirat din preocuparea apostolului Pavel care le spunea tesalonicenilor: „vă rugăm, fraților, să priviți bine pe cei ce se ostenesc între  voi … să-i prețuiți foarte mult, în dragoste, din pricina lucrării lor,” (! Tes. 5:12-13).
Privind în urmă la ceea ce a însemnat ziua de 17 mai 2017, simt că față de Dumnezeu și față de dumneavoastră am o datorie sfântă, inspirată din Pslamul 103:2,
„Binecuvântează suflete pe Domnul și nu uita niciuna din binefacerile Lui.” Mai mult, vizita fratelui Uțu este de referință, pentru că prin dărnicia pentru apartamentul școlii (dat fiind faptul că renovările sunt pe ultima sută de metri), de fapt, Misiunea Genesis a pus sămânța pentru proiectul: „Izolarea termică a campusului și renovarea exteriorului clădirii”, care deja solicită o atenție urgentă.
Prietenia și susținerea oferită școlii de misiune ne determină să prețuim foarte mult trăirea dumneavoastră pentru Domnul și ne motivează să ne rugăm cu echipa și cu studenții școlii ca vistieria bună a inimii dumneavoastră să fie mereu plină, iar Dumnezeu, Cel pentru care ați dăruit, să vă înmulțească sămânța de semănat, în timp ce din inima noastră vor fi înălțate multe mulțumiri, pentru că unele din nevoile școlii și ale studenților porniți pe drumul misiunii, au fost acoperite prin dumneavoastră!

Nădăjduiesc că Domnul ne va oferi noi contexte în care să vă oferim ocazia de a susține lucrarea de misiune, care se face cu mult sacrificiu, dar are și un mare impact în Împărăția lui Dumnezeu.

Vă prețuim din inimă!

Director,

Ileana-INA Hrișcă

 

Top