Misiune de rugaciune – Turcia

Spread the love

 Uniti-va sa ne ajutati prin rugaciunile voastre si mulţi vor multumi pentru noi datorita darului dat noua ca raspuns la rugaciunile multora.

2 Corinteni 1:11

Turcia a fost zguduita de o serie de atacuri in decursul ultimilor ani, atacuri din partea organizatiei Isis ori ale rebelilor kurdish. Asa cum probabil majoritatea stiti, acum sase zile, pe data 28 Iunie, 2016, aeroportul Ataturk din Instanbul a fost bombardat, lasand in urma 45 de morti, 49 de raniti iar 17 sunt in situatie critica.  Atacul a fost revendicat de grupul jihadist Isis. In fata unor astfel de tragedii suntem toti la fel de vulnerabili, indiferent de nationalitate sau culoare. Se pare ca sistemele de securitate nu mai fac fata acestor atacuri, in ciuda avansarii tehnologice si de aparare militara, teroristii infiltrandu-se cu usurinta in foarte multe tari.

Turcia este o tara deosebita, pentru ca din punct de vedere istoric, aici s-au format primele biserici si misiuni crestine din Noul Testament. In ciuda acestui fapt, persecutia si ostilitatea impotriva crestinilor este foarte puternica in Turcia. Este o traditie culturala si religioasa, daca te nasti Turc sa fii islamist, cel putin nominal, si 98% accepta religia musulmana. Intimidarea din partea guvernului turcesc, musulmanii extremisti si presiunile familiale descurajeaza oamenii sa vina la Isus, iar existenta unui resentiment la nivel national impotriva Crestinilor, fac evanghelizarea foarte dificila. In Turcia locuiesc 73 mil. de persoane, dintre care numai un numar foarte mic de 171,000, mai putin de 0.3% sunt Crestini.

In pofida acestor persecutii, Dumnezeu sta pe Tronul Suprem, si ne-a lasat noua datoria de a ne ruga pentru cei nemantuiti. El ii striga pe nume si pe cei din Turcia, si doreste ca ei sa primeasca pacea, mantuirea si lumina care vin numai de la El.

Va invitam sa pastrati natiunea Turca in rugaciune, si in special misionarii romani care lucreaza pe acest camp de misiune periculos. Este voia lui Dumnezeu sa ne rugam pentru toate natiunile, si trebuie sa ascultam vocea si chemarea Lui.

De asemenea, va prezentam si filmuletul video realizat de Prayercast cu imagini din Turcia.

 

 

 

Top