Mila voiesc, iar nu jertfa!

Spread the love

“Duceti-va de invatati ce inseamna: Mila voiesc, iar nu jertfa!” Caci n-am venit sa chem la pocainta pe cei neprihaniti, ci pe cei pacatosi.” Matei 9:13

In acest verset, Mantuitorul Isus ne reaminteste care este de fapt chemarea noastra, ca si crestini: sa avem mila de cei care nu au primit mantuirea si sa propovaduim Evanghelia.

Fariseii puneau foarte mult accent pe legi, ritualuri si jertfe, considerand ca facand asa erau mai sfinti si mai curati decat ceilalti. Oare noi santem mai diferiti? Consideram noi ca faptele noastre bune, traditiile noastre religioase sunt mai presus decat mila si mijlocirea pentru sufletele celor pierduti? Crestinii care cunosc cu adevarat ce inseamna iertarea, mila si dragostea lui Isus, nu se pot abtine de la a marturisi si altora desprea acestea, dorinta lor fiind aceea de a aduce cat mai multe suflete la mantuire.

Cei care nu cred ca sunt pacatosi, nu au nevoie de Medicul Spiritual. Asa erau si Fariseii, il dispretuiau pe Isus pentru ca se vedeau neprihaniti prin faptele lor. Dar pacatosii, cei care erau bolnavi sufleteste si spiritual, simteau nevoia sa stea in preajma lui Isus, sa primeasca instructiuni, si vindecare. De asemenea, cei care nu au cunoscut Harul lui Dumnezeu, putem spune pe drept ca nu se bucura atunci cand un pacatos se intoarce la lumina din intuneric. Isus a petrecut timpul Sau printre cei pacatosi, vestind Vestea Buna a iertarii si a salvarii sufletelor de la moartea vesnica. El a avut mila de noi toti, si a inteles ca noi avem nevoie de El, si ca fara jertfa Sa la cruce, noi am fi pierduti pe vecie.

Evanghelia este o chemare la pocainta; o chemare la schimbarea gandirii si a felului nostru de a trai. Daca oamenii nu ar fi avut nevoie de pocainta, nu ar fi fost nevoie ca Isus sa vina printre noi. Haideti sa ne examinam sufletele, sa vedem daca intr-adevar am inteles ce inseamna mila, si daca urmam poruncile Medicului nostru spiritual, a Celui care ne cunoaste dorinta inimii si care ne-a lasat un exemplu de urmat.

Urmand deci exemplul Mantuitorului, ne vom ruga pentru Camerun. In ultimii 20 de ani, evanghelistii s-au inmultit, in special cei penticostali, chiar daca au reusit sa patrunda mai tarziu, din cauza hostilitatii aratate de celelalte culte. Sa ne rugam pentru unitate spirituala intre cei non-carismatici si cei carismatici; pentru integritatea spirituala a pastorilor si a celor implicati in vestirea Evangheliei; pentru salvarea sufletelor care nu au cunoscut inca Harul lui Dumnezeu!

Puteti urmari mai jos video clipul realizat de Prayecast cu imagini din Camerun.

Va multumim pentru mila dvs!

Monica Badulescu

 

Top