IMPLICAREA MISIUNII GENESIS IN MASS- MEDIA DIN ROMANIA

Spread the love

“A fi impreuna este un inceput; sa ramanem impreuna e un progres; iar sa lucram impreuna este un success”

Ca si slujitor al Evangheliei am experimentat acest adevar pe care il pot impartasi cu oricine ar fi implicat in mass-media crestina, misionarism sau orice altceva ce implica castigarea de suflete pentru Hristos.
Insusi Dumnezeu vrea sa fim impreuna lucratori cu El. El ne da oportunitati de slujire in conformitate cu darurile pe care le-a pus in noi si vrea sa lucram cat mai bine pentru largirea Imparatiei Lui.

Suntem chemati sa vestim Evanghelia celor nemantuiti pe toate caile posibile. Unora trebuie sa le-o predicam de pe stadioane, altora in biserici si multora prin mass-media pe care Dumnezeu ne-a pus-o la dispozitie pentru o anumita vreme.
Unora insa e nevoie doar sa le-o explicam luand exemplu lui Filip cu famenul etiopean, ceea ce uneori nu este simplu sau mai bine zis nu o putem face fara o imputernicire din parte lui Dumnezeu.
Teama ce ma insufleteste uneori este cea pe care o marturisea John MacArthur zicand:

Ma tem ca noi nu le-am explicat oamenilor suficient de bine Evanghelia ca s-o refuze, iar ceea ce au acceptat ei nu este “evanghelie”.
Castigam sufletele oamenilor nu prin filozofia noastra acumulata de-a lungul anilor, ci atunci cand ne apropiem de ei nu numai avand argumente, ci si cu lacrimi in ochi.
Da! E nevoie de mai multi oameni sfinti care sa asculte porunca : “Duceti-va!”, atunci cu siguranta ca mult mai multi pacatosi ar accepta invitatia:” Vino!”

Printre proiectele avute cu ocazia vizitei in Romania din anul acesta a fost si proiectul Radio “Vocea Evangheliei” – Constanta. Este o statie de radio care incearca prin metode destul de rudimentare sa duca mesajul Evangheliei celor din zona Constanta.
In aceasta vizita am fost insotit de coordonatoarea de proiecte a misiunii Genesis, sora Iulia Schmalberger, care a facut o scurta prezentarea a grupului de lucratori din cadul acestei misiuni de radio. Imediat dupa prezentarea echipei si proiectele lor mi-am data seama ca am de a face cu oameni ce au o inima larga pentru lucrarea lui Dumnezeu, oameni care neavand echipamente moderne, depun tot efortul pentru a ajunge cu mesajul Evangheliei la cei nemantuiti.

 Am incercat in timpul petrecut impreuna sa legam relatii de colaborare prin care Evanghelia sa ajunga la inimile oamenilor. In discutiile purtate am incercat sa le prezint deviza noastra ca si misiune, modul in care noi lucram si modul in care legam parteneriate in aceasta slujire. Consider ca cea mai buna prezentare o putem avea din partea celor ce slujesc acolo.

Ca si Misiune suntem bucurosi sa le dam aceasta oportunitate de a-si prezenta lucrarea la care Dumnezeu i-a chemat. Ne rugam ca Dumnezeu sa-i sprijineasca intodeauna in lucrarea de raspandire a Evangheliei.

Unul dintre moto-urile noastre ca si misiune este si acesta: “Pentru pescarii de oameni nu exista sezon inchis”.

Va prezentam si un interviu acordat acestei statii de radio cu scopul de a clarifica scopul misiunii Genesis, relatiile misiunii cu partenerii si proiectele realizate de-a lungul vremii.

Multumim pentru suportul dvs!

Rev. Ilie U. Tomuta 

 

Asociația Radio Vocea Evangheliei Sucursala Constanța
Str. Nehoiului Nr. 39, Loc. Constanța, Jud. Constanța, Cod Fiscal: 5281128 
Cont IBAN: RO55BTRL01401205D41450XX Banca Transilvania
Tel. 0748.10.40.40 Email: contact@rvect.ro www.rvect.ro
 
Către Misiunea Genesis,
 
În Constanța a fost o vreme toridă de vară. Cei mai mulți oameni si-au petrec timpul mergând la plajă și relaxându-se.
La Radio Vocea Evangheliei Constanța noi nu ne relaxăm.
Suntem conștienți de importanța acestei slujiri și suntem recunoscători pentru harul primit din partea Domnului.
Zi de zi, continuăm să transmitem mai departe pe internet sau pe FM, zi de zi intrăm în casele și mașinile oamenilor ducând un mesaj de speranță din partea Mântuitorului nostru.
Și începutul verii a fost pentru noi un prilej de bucurie, deoarece în luna Mai 2017 am primit vizita fratelui Ilie Tomuța, director al Misiunii Genesis din Chicago, iar acest lucru a reprezentat o mare încurajare pentru noi.
Prin încurajările dumnealui, aduse din partea Lui Dumnezeu, am știut exact că ceea ce facem în cadrul lucrării de la Radio este important în ochii Lui Dumnezeu. Colaborarea noastră se bazează pe o relație sinceră, prin faptul că lucrarea Lui Dumnezeu ne unește, astfel să fim împreună lucrători în ogorul Său. Ne bucurăm de colaborarea pe care o avem prin coordonatorul de proiecte Iulia Șmalberger, care păstrează o comunicare bună între noi și Misiunea Genesis. De-a lungul vizitei, Fratele Ilie a cunoscut întreaga echipă care lucrează în mod voluntar la Radio, având discuții despre provocările și bucuriile pe care aceștia le întâmpină zi de zi la Rdio Vocea Evangheliei Constanța.
În cadrul vizitei fratelui Ilie, am avut și o altă mare bucurie, aceea de a înregistra o emisiune live, prin care fratele Ilie a povestit despre Misiunea Genesis, acolo unde de foarte mulți ani face o lucrare foarte fumoasă pentru misiune, răspândirea Evangheliei și plantări de biserici și, despre colaborarea fructuoasă pe care o are în cadrul mai multor proiecte din România și, în special în Dobrogea. Emisiunea a putut fi urmărită în direct în cadrul emisiunii „Lumini peste Veacuri”.
Cu ajutorul Misiunii Genesis am reușit să achiziționăm trei camere video cu accesoriile necesare, astfel încât, am putut să dezvoltăm emisiunea „Lumini peste Veacuri”.
În fiecare marți la ora 18:00, această emisiune este în direct la radio. Acum însă emisiunea este filmată și pusă pe Youtube, Facebook și, transmisă mai departe, astfel încât mesajul nostru nu mai este limitat doar la cei care ne pot asculta pe FM.
Ne bucurăm să putem avea în studio invitați la această emisiune, oameni de valoare, creștini care au construit o mărturie puternică în urma lor.  Printre cei invitați ne-am bucurat să ii avem pe frații:
·    Alexandru Malancea – pastor al Bisericii „Sfanta Treime” din Chișinău și președintele organizației misionare Romanian American Mission
·    Daniel Fodorean – pastor în Biserica „Nova Vita” din Constanța și director executiv al organizației misionare Romanian American Mission
·    Viorel Iuga  –  pastor al Bisericii „Speranța” din Arad.
 
Suntem foarte recunoscători pentru că am putut să extindem lucrarea noastră în felul acesta. Ne rugăm ca Domnul să ne ajute să putem fi credincioși în continuare și să ajungem cu mesajul Evangheliei în cât mai multe case.
 
Vă multumim că sunteți alături de noi, vă mulțumim că vă rugați pentru noi, vă mulțumim că ne susțineți financiar!
 
 
Aurel Silivestru
Directorul stației Radio Vocea Evangheliei Constanța
Top