Eveniment Eclesial

          Un eveniment istoric a avut loc in Bucuresti in data de Mai 10, 2017.  Colaborarea constanta dintre Cultul Penticostal din Romania si denominatiunea penticostala americana, Church of God, s-a concretizat intr-un protocol de colaborare oficial, care a fost semnat de ambele parti la sediul Cultului Penticostal din Bucuresti.

            La semnarea acestui protocol au participat Presedintele Cultului Penticostal din Romania, pastorul Moise Ardelean, majoritatea membrilor comitetului executiv si Dr. Tim Hill, presedintele international al Church of God. Din delegatia americana au mai facut parte Dr. David Griffis, directorul diviziei de misiune mondiala, Dr. Tony Lane, episcop administrativ al Biroulului Romanesc COG, Florin Cimpean, presedinte – Biroul Romanesc COG, Ilie Utu Tomuta, director – Misiunea Genesis Chicago, Robert McCall, Divizia de Misiune Mondiala, Brian Rayburn – pastor in Texas, Jackie Poe – pastor in Virginia.

           Acest protocol de colaborare a fost precedat de un acord similar intre Institutul Teologic Penticostal (ITP) si Seminarul Teologic Penticostal (PTS) din Cleveland, TN, semnat in Octombrie, 2016, cu ocazia celei de-a 40-a aniversari a ITP.

          Church of God este cea mai veche denominatie penticostala, fondata in anul 1886. Detine cea mai veche biserica penticostala din lume: North Cleveland Church of God (112 ani de lucrare continua, avand in prezent peste 3500 de membri). Cea mai inalta pozitie in COG este cea de General Overseer (Presedinte). In aceasta pozite slujeste Dr. Tim Hill. COG lucreaza in 183 de tari, impreuna cu alte 55,000 de biserici locale care au peste 7 milioane de membri, cu 4500 de organizatii misionare, cu peste 40,000 de slujitori ordinati, 600 misionari de cariera si mii de misionari indigeni, cu 112 universitati, seminarii, scolii biblice care inroleaza peste 35,000 de studenti.

          Acest parteneriat vizeaza in mod fundamental colaborarea in domeniile misiunii mondiale, misiunii interne, educatiei teologice, valorilor crestine si al proiectelor caritabile. Credem ca acest parteneriat va conduce la dezvoltarea si expansiunea imparatiei lui Dumnezeu.

Bishop Florin T. Cimpean

Pastor Philadelphia Romanian Church of God

Top