ECOUL UNUI PROTEST REDEFINIT

Romani de pretutindeni , rugati-va pentru Romania!

„Nu există niciun succes ca să poată compensa răul pe care o națiune și-l face sieși, când încetează să ia dreptatea drept lege supremă” (Wiliam Ellery Channing)

Sunt româncă, sunt creștină, născută și crescută într-o familie creștină care mi-a insuflat standardele lui Dumnezeu în viață. Vreau să îmi apăr valorile și principiile așa cum am învățat de mic copil, în țara mea, în România!

Prezența mea la protestele pașnice inițiate în ultimele zile în România este una justificată, credința mea în Dumnezeu îmi dă imboldul să am o voce care răsună pentru dreptate, încrederea mea în Dumnezeu mă îndeamnă să mă rog pentru poporul român, pentru liderii care conduc țara și pentru generațiile de oameni care sunt spectatorii unor schimbări dramatice, schimbări care îi afectează în rău.

În acest răstimp se aude un ecou al unui protest venit din sud-estul Europei Centrale, din România, care relatează nemulțumirea unui popor față de modul în care cei aflați la conducere iau decizii. Este a patra zi de proteste manifestate în toată țara. Motivul: adoptarea proiectului de lege privind grațierea și ordonanța aplicată Codurilor penale cu privire la grațiere.

Ce înseamnă mai exact acest lucru? Ordonanța de urgență se referă la grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative, privative de libertate, care favorizează o categorie de infractori cu pedepse de închisoare de până la 5 ani inclusiv, precum și parțial, cu jumătate, cele aplicabile persoanelor care sunt unic întreținător de familie și au în întreținere minori până la 14 ani. Grațirea în întregime a pedepselor cu închisoarea pentru deținuții cu pedepse de până la cinci ani, înjumătățirea pedepsei pentru cei care au 60 de ani, a femeilor îns ărcinate și acelor care au copii de până la 5 ani în întreținere.

O anumită categorie de persoane care inițial au fost cercetate penal pentru fapte de corupție sau infracțiune beneficiază implicit de acest proiect de lege. Grațierea este condiționată de achitarea, în termen de un an de la condamnarea definitivă sau de la punerea în libertate, a despăgubirilor la care persoana condamnată a fost obligată prin hotărâre judecătorească definitivă.

Acest proiect de lege a trezit în inima sutelor de mii de români nemulțumire, indignare și un strigăt răsunător către Dumnezeu, din motive lesne de înțeles. Poporul român este pus în fața unui fapt împlinit de oamenii aflați la conducere, însă strigătul lui manifestat prin gesturi de protest, rugăciunea adusă înaintea Lui Dumnezeu pentru schimbarea răului în bine, speranța și nădejdea licărite în inimile lui, îi dau puterea să întrevadă un viitor mai bun pentru generațiile care vor veni. Românii se declară ca find un popor creștin, însă cred cu tărie că în aceste vremuri tulburi, Dumnezeu dorește să ne transmită ceva. El hotărăște vremurile și soroacele venite peste un popor, ca acesta să își ațintească privirea nu la lucrurile de jos, ci la cele de sus.

În Cartea Leviticul, Dumnezeu își dezvăluie planul cu privire la binecuvântarea pregătită pentru poporul evreu, cu condiția ca să urmeze legile și poruncile Lui „Dacă veți urma legile Mele, dacă veți păzi poruncile Mele și le veți împlini, vă voi trimite ploi la vreme, pământul își va da roadele, și pomi de pe câmp își vor da rodurile. Abia veți treiera grâul, și veți începe culesul viei, și culesul viei va ținea până la semănătură; veți avea pâine din belșug, veți mânca și vă veți sătura și veți locui fără frică în țara voastră. Voi da pace în țară, și nimeni nu vă poate tulbura somnul; voi face să piară din țară fiarele sălbatice, și sabia nu va trece prin țara voastră.”

Dorim vremuri de schimbare și înviorare pe care numai Dumnezeu le poate oferi dacă inima oamenilor, a dregătorilor și ai generației actuale devine sensibilă la vocea Lui. Așadar, drag tânăr, ai responsabilitatea să îți reconsideri poziția în societate și să readuci principiile Lui Dumnezeu în generația ta; ai responsabilitatea drag tătic să insufli în inima și viața copiilor tăi dreptatea, pacea, nădejdea și Cuvântul Scripturii; ai responsabilitatea drag bunic să îți iei nepoții pe genunchi și să le povestești minunile pe care Dumnezeu le-a făcut în viața ta, mai odinioară, pentru ca ei să știe că Dumnezeu a rămas neschimbat și El poate face minuni și în viața lor.

România are nevoie de susținere în rugăciune pentru ca inimile românilor să fie îndreptate către Dumnezeu, către dreptate, milă și dragoste, iar astfel El să ofere binecuvântarea pregătită pentru popor.

Roagă-te împreună cu noi!

„Doamne vreau o revelație,

Pentru această generație

M-am săturat sa fiu un termometru,

Vreau să fiu un termostat”

(versuri Sunny Trancă)

De Iulia Smalberger

Coordonator de proicete ale Misiunii Genesis in Romania

                                                                                                                                               

Foto credit: Digi 24

Top