Duminica Misiunii la Biserica Filadelfia – 29 Noiembrie, 2015

Totul incepe cu “A fost odată…”.

In tumultul de preocupari zilnice pe care le avem, nu de putine ori, ni se intampla sa uitam de evenimentele ce au avut loc in viata noastra personala, a familiei, sau de ce nu chiar a bisericii. Uitam cand a avut loc evenimentul sau cum a inceput. Daca evenimentul a fost asa de important pentru noi in acea vreme, de ce totusi uitam? Raspunsul este simplu. Nu am pus piatra de hotar, piatra de aducere aminte.

Multumim insa lui Dumnezeu ca uneori tot memoria este cea care ne ajuta sa ne aducem aminte ca … am uitat ceva ce trebuia sa tinem minte.

Fiecare biserica isi are amintirile ei pe care vrea sa le pastreze sau unele ce ar vrea sa le uite. Vorbind despre biserica Penticostala Filadelfia din Chicago, sant lucruri care merita si de care vreau sa imi aduc aminte toata viata. Sunt multe si le memorez pentru ca au ramas valoroase de-a lungul timpului. Cu scurgerea anilor, au atras dupa ele mari binecuvantari pentru cei din biserica, si pentru cei din afara bisericii.

Am ajuns prin harul lui Dumnezeu in aceasta biserica in vara anului 1983, ramanand loial si in momentul de fata. Sunt inca aici, nu pentru ca aceasta biserica nu a avut perioadele ei de incercari, ci pentru ca asa am fost educat, sa o iubesc ca trup al lui Hristos.

Intr-o discutie avuta cu un “crestin” l-am intrebat: “Ce satisfactie ai sa tot umbli cand intr-o biserica, cand in alta? Raspunsul lui a fost din Scriptura: “Si Domnul Isus umbla din loc in loc…” L-am oprit spunandu-i: “Este adevarat, dar Biblia mea spune ca El mergea din loc in loc facand bine oamenilor.” “Tu cui faci bine?” Ajuns in aceasta biserica din lumea “libera”, am auzit ceva care suna foarte frumos: “Noi trebuie sa fim o biserica misionara, o biserica care sa trimitem misionari sau noi insine sa fim misionari.”  Mi-a fost suficient sa inteleg ca biserica are la carma ei lideri care citesc Scriptura cu ochi deschisi, si mintea luminata, oameni sensibili la vocea Duhului Sfant. Anii au trecut si biserica Filadelfia nu numai ca a ajuns o biserica misionara, ci a atras si alte biserici in jurul misiunii. Ca si biserica, am inteles ca ceva va ramane valoros intotdeauna: “Castigarea unui suflet pentru Hristos poate avea beneficii uimitoare pentru Imparatia lui Dumnezeu”.

O simpla privire in Scriptura ne poate dezvalui ce inseamna sa fii sensibil la ceea Dumnezeu iti spune. Ucenicul Andrei l-a castigat pe Petru pentru Hristos, iar Petru a castigat prin predicare intr-o singura zi 3000 de suflete.

Istoria insasi este plina de asemenea remarci ale oamenilor devotati lucrarii de castigare de suflete.

Ezra  Kimball, o invatoare de Scoala Duminicala, a contribuit la convertirea Lui Moody, iar el a zguduit  prin mesajele lui doua continente pentru Hristos. Evanghelistul Vance Havener,  in una din predicile lui rostite la Moody Bible Institute, a declarat cu convingerea si autoritatea de om a lui Dumnezeu ca: “Evanghelizarea este pentru crestinatate ce sunt venele pentru un trup. Poti “taia” crestinatatea oriunde si va “curge” evanghelizarea. Marele adevar este ca, daca crestinii ar fi ocupati cu ceea ce trebuie sa faca, nu ar mai avea timp sa faca ceea ce nu trebuie.

Dumnezeu a pus la dispozitia bisericii de azi radio-ul, internetul, televiziunea, dar problema este ca multor biserici le lipseste viziunea, un vis pe care sa-l creada din toata inima, pe care sa-l urmeze in castigarea de noi suflete pentru Imparatia lui Dumnezeu. Biserica Filadelfia si-a inteles chemarea, sustinand misioanari si lucrari de raspandire a Evangheliei in toata lumea.

Duminica, 29 Noimebrie, 2015,  am dorit din nou sa punem o piatra de hotar pentru ceea ce Dumnezeu ne-a incredintat:

  • Misionari plecati in Romania, Israel, Mongolia, Madagascar, India, Peru, Namibia, Afganistan, Grecia, Etiopia, Kenia, Filipine, Kosovo, Turcia, Macedonia, Uganda, Albania, Nepal, Egipt, Blangadej, Bulgaria, Kazakstan, Uganda.
  • Sponsorizarea de studenti ai Institutului Penticostal din Bucuresti,
  • Sponsorizarea de student ai Scolii de Misiune din Constanta
  • Constructii de biserici in: Romania, India, Mozambic, Madagascar, Peru
  • Sponsorizarea de orfelinate in: Romania, Republica Moldova, Filipine, Kenia, Mozambic, Madagascar, Nicaragua
  • Sponsorizarea a doua leprozerii din : India si Madagascar
  • Mass Media

Programul acestei sarbatori a decurs in felul urmator:

–  Deschiderea serviciului divin – Bishop Florin T. Cimpean

– Lauda si inchinare: Familia Zaretsky – cantec in limba ebraica si engleza.

– Prezentarea Misiunii – Rev. Ilie U. Tomuta – Dir. Genesis Mission

– Mesaj: Rev. Jeremiah Zaretsky –Director al Misiunii Jews for Jesus

– Mesaj: Pastor Szasz – Kitchener Canada

– Mesaj : Pastor Iulian Costea – Biserica Golgota – Chicago

Florin

Phila

photo

Jewish pastor

Suntem cu adevarat recunoscatori tuturor celor ce s-au ostenit in pregatirea acestei zile, si nu in ultimul rand, atat sponsorilor de pana acum, cat si celor ce a facut promisiuni pentru anul care ne sta in fata.

photo 2

photo 3

La incheierea acestui raport, vrem sa punem la dispozitie doua piese din programul de inchinare care a avut loc cu ocazia acestei sarbatori.

Utu - sunday Mission 2

Urmariti va rugam acest scurt video

Cu sincere multumiri pentru voi toti,

Rev. IIie U. Tomuta

Dir. Genesis Mission

 

 

Top