Comportamentul crestinilor intr-o lume agnostica

Spread the love

Incercam din rasputeri sa ne facem datoria de slujitori ai lui Dumnezeu si dorim ca rezultatele muncii noastre sa fie bogate. Cei mai multi dintre noi cunoastem Biblia destul de bine, putem cita versete foarte repede, stim unde sa cautam textele pe care dorim sa le recomandam si altora si chiar ne predicam unii altora. Nimic gresit in toate acestea, dar testul credintei este urmat de esec spiritual, daca tot ceea ce detinem sunt cunostintele biblice, fara aplicatii practice in viata de zi cu zi.

Brennan Manning a facut o afirmatie dureroasa, dar se pare ca este destul de adevarata si obiectiva, putand fiind observata in randul comportamentului crestinilor de astazi, si anume:

“Cea mai mare cauza a ateismului in ziua de astazi sunt Crestinii: care IL marturisesc pe Isus cu gurile lor, ies afara pe usa si Il neaga cu stilul lor de viata. Acesta este un comportament pe care lumea necredincioasa il gaseste de necrezut”.

Este usor sa Il marturisesti cu gura pe Isus mai ales daca nu faci nici un sacrificiu ca sa II slujesti. Daca nu Il iubesti cu adevarat si nu intelegi jertfa si dragostea lui Dumnezeu, nu te poti jertfi pentru altii, si nici nu poti trai cu adevarat pentru El.

Nimeni nu se straduieste sa faca pe plac celui de langa el daca nu il iubeste. Dragostea se jertfeste, daruieste si urmareste binele aproapelui. De ce ne este greu sa ne sacrificam pentru ceilalti? Pentru ca nu ii iubim suficient de mult incat sa o facem, si mai mult de atat, avem prejudecati si standard personale care pun o bariera intre noi si necredinciosi. Ne este greu sa slujim unui sarac, care poate miroase neplacut, este neingrijit sau viciile si adictiile din viata sa l-au adus intr-o situatie jalnica. Facem bine tinand cont de fata omului, de functia pe care o are sau de faptul ca ne poate intoarce inapoi binele facut?

Ceea ce este cel mai ciudat insa, este ca atunci cand ajuti un om, fie el sarac, bolnav, pacatos, fara valoare in ochii oamenilor, atunci cand te apropii cu dragoste si lasi faptele sa vorbeasca, numai atunci simti cu adevarat o bucurie sfanta si o apropiere de Dumnezeu autentica. Din experiente personale, marturisesc ca aceasta este ceea mai mare implinire spirituala: sa vezi bucuria celui pe care l-ai ajutat, sa simti cu el in necaz si sa faci ce stii mai bine pentru a-i usura sarcina grea pe care o poarta.

Este timpul ca noi, crestinii de astazi, sa predicam cu fapta, sa iubim actionand si sa slujim fara partinire. Oamenii sunt satui de vorbe goale si doresc sa vada in noi ceva mai mult de atat. Apostolul Pavel afirma:

 “Chiar daca as vorbi in limbi omenesti si ingeresti, si n-as avea dragoste, sunt o arama sunatoare sau un chimval zanganitor”- 1 Corinteni 3:1

 Apostolul Ioan merge si mai departe si spune:

 “Preaiubitilor, sa ne iubim unii pe altii; caci dragostea este de la Dumnezeu. Si oricine iubeste este nascut din Dumnezeu si cunoaste pe Dumnezeu. Cine nu iubeste n-a cunoscut pe Dumnezeu; pentru ca Dumnezeu este dragoste”-1 Ioan 4: 7-8

Ca si misiune acesta este scopul nostru: de a iubi slujind din dragoste si cu bucurie. Dorim sa ne jertfim pentu cei din jurul nostru, demonstrand ca suntem aici sa dovedim ce inseamna dragostea lui Dumnezeu, si ca fiecare dintre noi avem o chemare sfanta, care ne-a fost incredintata de Cel care a creat iubirea.

Va invitam sa mijlociti din dragoste si cu daruire pentru tanara misionara  Dumitrita Militaru, care slujeste in prezent in mijlocul refugiatilor musulmani din Grecia. Dumnezeu sa o protejeze, iar viata si comportamentul ei crestin sa fie marturie vie a dragostei lui Dumnezeu pentru cei pierduti!

Pentru a afla mai multe informatii despre Dumitrita, va rugam sa apasati pe imaginea de mai jos:

Dumitrita Militaru

Va multumim pentru sprijinul spiritual!

~Monica Badulescu~

 

Top