CALATORIE MISIONARA IN INDIA (Iunie 23- Iulie 01, 2016)

Spread the love

1-1Ma gandesc ca daca altcineva ar vizita India, ar vedea-o cu alti ochi decat mine. Unii cred ca acolo e capatul lumii si aproape ca poate fi adevarat. Un drum lung, lung de tot, pana sa ajungi acolo, iar apoi un alt drum, mult mai lung, pentru a vedea partea interioara a acestei tari atat de uriasa.
Pentru asta e nevoie de alte calatorii, cu schimbari de avioane, trenuri, masini, carute, triciclete, biciclete, camile, si alte mijloace de transport care trase de bovine, catari sau chiar mers pe jos. De aceea nu este de mirare ca maimutele, bovinele, oile si caprele le poti intalni pe strazile oraselor impreuna cu mijloacele de transport. Decorul este ceva care uimeste pe fiecare vizitator. Pe de-o parte, colibe acoperite cu paie, iar in alte locuri case uriase, hoteluri extravagante precum Taj Mahal.

100_4080Da! India este o tara unde copacii, muntii, raurile, focul, aerul, animalele sunt venerate ca si zei. O tara unde religia penetreaza fiecare activitate si fiecare patura sociala iar misticismul este omniprezent. O tara cu o filozofie extrem de ciudata: “De ce sa ai doar un singur Dumnezeu cand poti avea milioane?”  Conform statisticelor, unul din sase oameni de pe planeta se naste si traieste in India. Peste 2500 de grupuri etnice si peste 1600 de limbi, reprezentand un sfert din lumea neevanghelizata, zeci de mii de oameni mor zilnic fara sa fi auzit vreodata Evanghelia.
Aici in aceasta tara, considerata de unii capatul lumii, Misiunea Genesis si-a inceput lucrarea misionara cu 10 ani in urma, adoptand proiect dupa proiect.
Anul acesta, in 2016 am avut harul sa fiu invitat din nou la CONFERINTA BISERICILOR PERSECUTATE, eveniment care a avut loc in orasul Coibatore, la sfarsitul lunii Iunie (respectiv 25 – 28 Iunie), eveniment la care au participat lideri religiosi din diferite colturi ale lumii.
Al doilea eveniment care a avut loc in aceasta perioada, a fost absolvirea studentilor din acest Centru infiintat de catre Dr. P. P. Job., si nu in ultimul rand un rally cu tema : “Empowerment of woman” and “Saving Girl Child”.
Inainte de intorcerea spre casa, am tinut neaparat sa vizitam din nou o comunitatea crestina unde sunt peste 30 de familii care sufera de lepra.
Aici in aceasta tara, misiunea Genesis este implicata in cateva proiecte pe care as dori sa le prezint nu doar prin cuvinte, ci chiar si imagini:

  • Adoptarea unui orfelinat din Coimbatore infiintat de catre Evanghelistul Dr. P. P. Job. (actualmente 353 de fete; unele ramase de la parintii care au fost martirizati din pricina credintei lor nestramutata in Dumnezeu).
  • Constructia unei biserici in Orissa (una din cele mai persecutate zone ale crestinilor).
  • Adoptarea unei comunitati a crestinilor bolnavi de lepra.
  • Adoptarea si sustinerea unor evanghelisti in diferite zone ale Indiei.

Pe data de 23 Iunie, am pornit spre India impreuna cu Ruth Tomuta, Nick Timlin si Saji George  (Secretarul organizatiei “Love in Action”). Prin indurarea lui Dumnezeu am ajuns in India – Coimbatore, dupa o calatorie de aproximativ 30 de ore. Imediat dupa coborarea din avion contrastul era de-a dreptul izbitor. India este o tara in care saracia este la ea acasa. Strazile ticsite de barbati, femei si copii care par a fi ai nimanui. Oameni cu care poti imparti milioane de dolari doar in cateva ore si sa ti se para ca nu ai dat nimanui nimic.
Cei care ne-au asteptat si-au aratat dragostea fata de noi imbratisandu-ne si spunandu-ne “Bun Venit”,iar apoi am pornit spre locul unde urma sa fim cazati pentru toata perioada de 8 zile.

Strazile erau intunecate si ticsite de oameni pe care mai mult ii auzeam decat ii vedeam. Mirosul era caracteristic strazilor pline de gunoaie, iar pe deasupra, cainii strazii si sobolanii misunau pe langa colibele oamenilor. Erau zone cu tot felul de tarabe, unde, din cand in cand venea cate o maimuta, nu sa cumpere de ale mancarii, ci isi lua cate o banana sau un alt fruct fara a plati nimic.

Am ajuns la locul numit Dr. P.P. Job Center, un loc ce se intinde pe o suprafata de aproximativ 40 de acri. In fata noastra, o poarta uriasa cu gratii, pazita bine de oamenii de securitate imbracati in uniforme care iti impunea imediat respect. La un semnal al soferului, s-a auzit dintr-o data cum portile se deschid fiind salutati de cei ce pazeau acel centru crestin. Dintr-o data am realizat ca parca nu mai suntem in India, ci intr-un loc ce nu ar avea nimic de-a face cu ciudateniile de pe strazile orasului. Peste tot o curatenie de neimaginat, lumina peste tot, zona verde impodobita cu tot felul de flori, palmieri si copaci in care bananele stateau atarnate, gata de cules, iar fructul coconut era inca verde, necopt. Ici si colo apareau cate unul care ne salutau respectuos cu bun venit. Am intrat fiecare in camera unde am fost cazati, si franti de oboseala acumulata in cele aproape 30 de ore, am pus capul pe perina si am adormit ca la clipeala ochiului.

IMG_1251

Pentru mine era a patra oara cand vizitam acest centru crestin. 353 de fete care i-mi spuneau Uncle, stiau de venirea noastra. Abia s-a crepetit de ziua si am inceput sa auzim cum toate misunau pe aleele din incinta acelui centru asteptand sa ne vada iesind din camerele unde eram cazati.

PRIMA ZI LA MICHAEL JOB CENTER 

IMG_1191

Aleele Centrului erau pline de studenti si cei prezenti la Ceremonia de absolvire. Programul a inceput cu un mars de defilare intonat de catre fanfara Institutului insotita de cei 1200 de elevi, corpul profesoral si delegatia de onoare. Intregul corp profesoral si delegatia au fost imbracati in robe special pentru ceremonia de absolvire. 

_OYL4229

_OYL4239

_OYL4231

Programul a inceput cu un mesaj de bun venit din partea  Vicepresedintele Centrului Michael Job College, Mr. T. Koshy, continuand cu prezentarea delegatilor veniti din diferite tari sau diferite locuri din India. Studentii Colegiului au pregatit un cos cu flori pentru fiecare delegat prezent la Ceremonie. Delegatii au fost invitati pe platforma pentru a rosti cuvinte de felicitare pentru absolventi, inmanandu-le diplomele de absolvire. 

_OYL4558

_OYL4262

Au fost momente inaltatoare dar in acelasi timp si momente de tristete datorita faptului ca parte din studente nu aveau pe nimeni din familie care sa le imbratiseze si sa le felicite (parintii nu mai erau in viata datorita faptului ca au murit ca martiri iar altii din pricina persecutiei au fugit fara ca sa se mai stie de ei).  Aceasta situatie a creat discomfort  pentru intreaga audienta ce statea cu ochii atintiti auspra acestor studente. Echipa invitatilor de onoare a fost extrem de atenta in sensul acesta, aratandu-le afectiune ca si cum ar fi parte din familie.  Programul a fost incheiat cu o masa la care a participat toti cei 1200 de student si intreaga audienta. Cu aceasta ocazie, Misiunea Genesis a oferit un desert cu prajituri pentru toti cei prezenti.

_OYL4222

Bucuria studentilor si a celor prezenti a fost ceva ce nu v-a putea fi uitata usor de cei ce au participat la aceasta ceremonie. Pentru cei ce sunteti interesati de a cunoaste mai multe despre India si lucarea de acolo, va rugam luati legatura cu misiunea Genesis.

Va multumim,

Rev. Ilie U. Tomuta

Mai jos aveti o descriere facuta de DR. Mary Job cu privire la ceremonia de graduare:

grad_14_mary

Michael Job Educational Institutions conducted its 10th Graduation Ceremony on 25th June 2016 at the John Job Auditorium. We celebrated in unison the graduation of our graduates, post-graduates from Michael Job College of Arts and Science and Michael Job College of Education as well as those crossing the key milestones of classes 12th, 10th and 4th. Mr. T. Koshy, Vice-President and Head, MJC welcomed the gathering at the graduation ceremony. The dignitaries who graced the occasion included Mr. Chandrashekar Bhaskar Bhave, formerly IAS officer Maharashtra cadre who was also Chairman of Securities Exchange Board of India together with Mrs. Sudha Bhave, retd. IAS officer of the Maharashtra cadre. The other dignitaries who made their presence on our dais were Dr. Mary Job, President MJC, Mr. Vijayan, retd. IAS officer and former Chief Secretary of Goa, Mr. S.Thangaraj, President, Sulur Town Panchayat, Rev. Jan Bor, Rev. Geritt Den Hollander, Mr. Mohan Menon, Rev. Ilie Tomuta, Mr. Saji, Rev. Dr. Jacob Thomas, Mr. Pradeepraj, Mr. Thomas Koshy, Prof. Dr. Roy C. Abraham, Advisor cum OSD (MJC), Dr. Lali Thomas, Principal, MJ College of Arts & Science for Women, Dr. Devenesan Sanjeevi, Principal, MJCOE, Mrs. N. Anitha, Principal, MJMHSS, Trustees Mrs. Elizabeth Koshy, & Mr. Babu P. Varu, and Mr. Thomas Mathew. Our respected guests distributed certificates to our student graduates from MJCAS, MJCOE and MJMHSS.

An International Conference was organized on the campus of Michael Job Group of Educational Institutions on Sunday 26th June 2016. Our institution was privileged to have dignitaries from all around the world, joining hands to inaugurate the International Conference 2016 at our chapel premises. The delegates led in prayer, thanksgiving and fellowship. It was an immensely motivating experience, specially for the students of Sabina hostel, who shared their testimonies too.

Dr. Mary job

Top