BISERICILE  AU NEVOIE DE OAMENI AI RUGACIUNII

Spread the love

“Pe cand ne duceam la locul de rugaciune, ne-a iesit inainte o roaba, care avea un duh de ghicire. Prin ghicire, ea aducea mult castig stapanilor ei. Roaba aceasta s-a luat dupa Pavel si dupa noi si striga: “Oameni acestia sunt robii Dumnezeului Celui Pre Inalt si ei va vestesc calea mantuirii. Asa a facut ea timp de mai multe zile. Pavel, necajit, s-a intors, si a zis duhului: “In numele lui Isus Hristos iti poruncesc sa iesi din ea.”

Faptele Apostolilor 16:16

Intodeauna biserica a avut nevoie de oameni care sa fie activi in  toate departamentele ei… Usierii isi au importanta lor, solistii isi au rolul lor, coristii isi au rolul lor, orchestrantii isi  au rolul lor si predicatorii isi  au rolul lor. Fiecare in patratica lui este chemat sa faca lucrarea ca si pentru Dumnezeu. Care este totusi cauza pentru care bisericile esueaza in evanghelizarile lor? De ce oare tot mai multe biserici se destrama sau se prabusesc? Raspunsul este unul sigur. Exista o slujire in care se pare ca tot mai putin crestini aleg sa se implice. Aceasta fiind “RUGACIUNEA”. Daca ceva nu merge bine in biserica, nu inseamna ca cei ce fac lucrarea nu se straduiesc.

Cauza oricarui esec este ca nu sunt oameni care sa mijloceasca prin rugaciune inaintea lui Dumnezeu, pentru ca lucrarea sa fie binecuvantata si sa aduca foloase lui Dumnezeu. Salile sau stadioanele sunt pline de oameni care stau cu gura cascata, gata sa se ridice in picioare si sa scandeze cand predicatorul intra insotit de o suita intreaga de oameni ce il inconjoara. Incep aplauzele, sau strigate de tot felul, care de la bun inceput umbresc totalmente slava lui Dumnezeu. Diavolul are metodele lui pregatite, pentru ca lucrarea lui Dumnezeu sa esueze. Nimic insa nu este mai inspamantator pentru el ca si atunci cand crestinul se hotaraste pentru rugaciune. Toata garda demonica este in alerta atunci cand un crestin decide sa ingenuncheze la rugaciune.

Tot cei posibil si imposibil ne scoate diavolul inainte atunci cand ne indreptam hotarat spre rugaciune.  Pot fi piedici nebagate inseama dar datorita carora esuam, pot fi insa piedici care ne pun la pamant nemaistiind ce este de facut si in ultima instant renuntam. Pot fi insa si aclamari, aplauze care vor sa atraga asupra noastra toata slava, si prin aceasta il jefuim pe Dumnezu de ceea ce doar El merita.

Care sunt piedicile care apar in calea noastra de nu mai intram in odaitele noastre de altadata?  De ce acea odaita e incuita pe dinafara, in loc sa fie incuiata pe dinauntru? Ce piedici sunt in calea noastra de nu mai alergam la biserica, unde fratii se aduna pentru rugaciune? Ce se intampla in timp ce te pregatesti pentru rugaciune? Diavolul stie sa aduca tot felul de piedici: poate suna telefonul, poate plange copilul, poate ramane casa nearanjata, pot fi o sumedenii de cauze.

Stim noi oare insa ca Evanghelia sufera pentru nevegherea noastra in domeniul rugaciunii?

Ospitalitatea poate fi superba, predicatorii pot fi artisti, cantaretii pot fi nemaipomeniti, dar cu toate acestea nu e nimic mai mult decat chimvalul zanganitor. Noi insine avem nevoie de rugaciune, lumea are nevoie de oameni ai rugaciunii, biserica are nevoie de oameni ai rugaciunii. Pe deasupra tuturor, cei chemati sa predice Evanghelia au nevoie de oameni ai rugaciunii. Fara suport in rugaciune ei pot esua, indiferent de pregatirea lor teologica. Fara rugaciune, ei pot cadea usor prada celui rau, atribuindu-si slava pentru ei insisi.

Fiecare tara pentru care ne rugam are nevoile ei, slujitorii ei, misonarii  ei. Acesti oameni pot face lucrarea la care i-a chemat Dumnezeu doar sprijiniti de oamenii rugaciunii. Suntem oare noi acesti oameni?

Bhutanul, aceasta tara pentru care suntem chemati sa ne rugam, are o mare nevoie de a-l cunoaste pe Dumnezeu. Suntem gata oare sa folosim camaruta noastra pentru un asemenea motiv? Suntem oare gata sa renuntam la unele programe ale bisericii si sa dedicam mai mult timp pentru acest popor?

Doamne, fa din noi oameni ai rugaciunii si astfel Gloria Ta sa se raspandeasca pe tot pamantul.

Va prezentam si video-ul creat de Prayercast cu imagini din Bhutan, o tara mica din Asia de Sud, unde magia si traditiile religiei budiste sant pastrate foarte riguros.

Rev. Ilie U. Tomuta

 

Top