Biserica “Flacara Sperantei”

“Fiecare societate are de ales: Sa planteze biserici sau sa construiasca puscarii.”

Dumnezeu, ne-a ales pe fiecare pentru o anumita generatie in care sa ne folosesca dupa hotararea planurilor Lui. El nu cauta metode mai bune, ci…oameni mai buni, oameni care sa fie sensibili la vocea Duhului Sfant, care sa poata spune: “Iata-ma sunt aici foloseste-ma”
Constructorii de drumuri spun ca pentru construirea noilor sosele este nevoie de: beton, asfalt si “intentii bune”. In lucrarea lui Dumnezeu intentiile bune isi au rolul lor, dar cel mai mult conteaza o calauzire directa din partea Lui, pentru ca in toate El sa-si primeasca toata cinstea si Gloria.
Noi cei din generatia actuala traim vremuri caracterizate prin schimbari formidabile. Totul se vrea sa fie facut cu o repeziciune ce uneori intrece imaginatia noastra. Tehnologia ne ajuta enorm de mult in implinirea planurilor. Dar oare care este situatia in ce priveste lucrarea lui Dumnezeu? Ca si crestini, ce anume ne-am propus sa realizam? Suntem oare conectati cu voia lui Dumnezeu in asemenea vremuri?
Avem oare ochii deschisi sa putem vedea nevoile lumii in care traim? Suntem oare preocupati de nevoile celor ce trec zilnic pe langa noi? Auzim oare strigatul disperat a celor ce cauta adevarul privitor la viata lor?  Suntem oare constienti de valoare pe care Dumnezeu a pus-o in fiecare fiinta umana?
Daca un suflet este mai de pret decat cerul si pamantul, oare nu ar trebui sa ne uitam cu alti ochi la oamenii de langa noi?Putem oare sa lasam confortul si sa plecam in cautarea celor pierduti, sa-i aducem la Hristos?
Biserica in care suntem este oare constienta ca trebuie sa ne lase sa plecam in cautarea celor pierduti?
Este ea gata sa ne trimita sa castigam oameni pentru Imparatia lui Dumnezeu sau ne bucuram doar de venitul la biserica, de locul confortabil ce iI avem asigurat atat iarna cat si vara? Intrebari ca acestea ar trebui sa framante mintea noastra de urmasi a lui Isus Hristos. Ce facem noi cei din generatia noastra pentru acesti oameni?
Iata un raspuns pe care l-am descoperit cu ocazia vizitei mele misionare in Romania, in una din cele mai aride locuri ale Romaniei.
Dobrogea, este locul despre care as dori sa impartasesc cateva lucruri cu dumneavoastra.
Dobrogea, un loc destul de arid in ceea ce priveste bisericile Evanghelice, un loc in care crestinii actuali depun eforturi uriase pentru raspandirea Evangheliei Domnului Isus Hristos.
Orasul Constanta, unde am poposit in luna Mai, este un loc in care am descoperit oameni cu viziune nu pentru a construi camine culturale, nu pentru a construi stadioane si nici locuri in care sa fie adusi calcatorii de legi, adica inchisori, ci oameni care sunt preocupati de plantare de biserici in locuri unde ele nu exista.
In acest oras atat de frumos am vizitat o biserica care pentru mine  v-a ramane un model de slujire.
Biserica Betel pastorita de fratele Lucian Rotaru, un om care a stiut sa adune in jurul lui alti oameni cu o viziune larga in castigarea sufletelor pentru Hristos.
O biserica care a inteles ca dincolo, pe celalalt tarm al Constantei, oamenii au nevoie de un loc unde sa fie chemati pentru inchinare, un loc unde sa adune oameni care sa asculte vestea buna a Evangheliei.
Modul lor de lucru este: rugaciunea, evanghelizare sau munca de la om al om prin care sa-i aduca pe oameni la Hristos.
Timp de lauda si inchinare
Un loc de inchinare este o nevoie primordiala pentru care ei se roaga si aduna fonduri. La o asemenea lucrare suntem chemati ca si indivizi, ca si biserici, ca si misiunii. Eu am ales sa fiu unul dintre cei care sunt gata sa raspund chemarii lui Dumnezeu pentru a sprijini aceasta lucrare.
Mai e nevoie de cineva. Acel cineva poti fi chiar tu. Tu si eu putem fi oameni pe care Dumnezeu sa se poata baza in realizarea planurilor Lui.
S-ar putea ca El sa nu ne rasplateasca la sfarsitul fiecarei zile pentru ceea ce facem, poate nici la sfarsitul sapatamanii, lunii sau anului, dar cu siguranta…la sfarsit.
Constanta are nevoie de biserici si nu de puscarii. Puscariile nu-i fac pe oameni sa fie nascuti din nou. Biserica lui Isus Hristos insa poate face acest lucru.
Imagini din timpul vizitei la “Flacara Sperantei”
In sensul acesta dorim sa va prezentam o scrisoare de informare a celor de la “Flacara Sperantei”.
Pastor Gabi Smalberger si sotia Iulia Smalberger impreuna cu intreaga lor echipa au chemarea din partea lui Dumnezeu de a planta biserici.
Cu aceasta ocazie vrem sa va punem la dispozitie un raport al misiunii lor.
Pentru informatii suplimentare puteti lua legatura cu misiunea Genesis.
Pentru a citi raportul lor misionar va rugam sa apasati pe imaginea de mai jos:
Va multumim!!!
Rev. Ilie U. Tomuta
Top