Aportul femeilor in lucrarea misionara crestina

In conformitate cu statisticile curente, femeile au reprezentat si inca mai  reprezinta doua treimi din forta misionara. Se pare ca, si cei mai multi dintre organizatori recunosc ca unde sunt locurile mai periculoase si sarcinile mai dificile, femeile sunt cele care se ofera ca voluntare de cele mai multe ori. David Yonggi Cho a concluzionat din experienta proprie, ca femeile sunt cea mai buna alegere pentru munca de pionerat in misiunile crestine.

“Am observat ca in aceste situatii, femeile nu renunta niciodata. Barbatii sunt buni la dezvoltarea lucrarii dar femeile sunt mai perseverente atunci cand barbatii sunt descurajati.” – David Yonggi Cho

In misiune, femeile se dedica cu dorinta de a evangheliza dar si de a ingriji pe cei care sunt bolnavi, de a hrani pe cei infometati si de a oferi sprijin emotional celor din jur. De la inceput, Dumnezeu a creat femeia cu abilititati emotionale speciale, cu tarie si rezilienta pentru a putea face fata cerintelor celor pe care trebuie sa ii sustina nu numai fizic dar si moral. In orice nucleu social, o femeie care il cunoaste pe Dumnezeu si voia Lui, imbogateste, aduce speranta, ridica si binecuvanteaza pe cei cu care intra in contact.

Cele mai multe misionare care slujesc astazi, au sarcini complexe pe campul de evanghelizare, si care au rolul de lideri care supravegheaza si lucrari de constructie, administrare sau organizare interna a comunitatilor in care slujesc. Suntem bucurosi sa afirmam cu convingere si dovezi de-a lungul anilor, ca misionarele romance isi indeplinesc sarcinile cu succes, dedicatia lor lasand in urma o mireasma placuta si o imbunatatire a vietii sociale si spirutuale.

Una dintre misionarele noastre este si Simona Olteanu, care in prezent slujeste in Macedonia, printre alabanezii musulmani. Va rugam sa o pastrati in rugaciunile dvs. pentru ca lucrarea ei sa aduca roade frumoase, demne de chemarea pe care a primit-0!

Pentru a afla mai multe informatii despre Simona Olteanu, va rugam dati click pe imaginea de mai jos:

Mai jos va prezentam si un scurt video realizat de Prayercast cu imagini din Macedonia:

Va multumim!!!

~Monica Badulescu~

Top