FLACARA SPERANTEI IN PARTENERIAT CU MISIUNEA GENESIS

Spread the love

Relatia dintre Flacara Sperantei si misiunea Genesis s-a nascut in urma unei vizite pe care am facut-o anul trecut in Bulgaria, pentru a intalni misionarii romani care slujesc in diferite tari ale lumii. Fiecare zi a fost marcata de intruniri frumoase cu misionarii aflati acolo. Da! Povestea fiecaruia dintre acesti misionari este ceva pe care fiecare biserica ar trebui sa o auda.

Imi mai ramasese doar o zi, in care incercam sa-mi adun toate calabalacurile ce le aveam cu mine si sa plec spre Constanta, unde urma sa vizitez scoala de misiune din Agigea. Sora Ina Hrisca, directoarea scolii, mi-a propus ca inainte de a pleca sa servim masa cu o familie tanara pe care se merita sa o cunosc. Am acceptat invitatia si asa am avut ocazia sa cunosc familia Smalberger Gabi si Iulia.

Doi tineri casatoriti nu de multi ani, pe fetele carora se vedea bucuria unor adevarati lucratori ai Evangheliei. Asemenea oameni nu prea vorbesc mult la prima intalnire. Trebuie sa le tot pui intrebari pentru a afla ce au in minte si in inima, sau sa le cunosti raza lor de actiune in campul Evangheliei. Dupa cateva interventii ale sorei Ina Hrisca am reusit sa ne deschidem unii fata de altii.

La un moment dat povestea vietii lor si modul de consacrare m-a determinat sa pun unele intrebari. Eram curios sa stiu care este adevarata lor implicare in zona Constanta, unde stiam ca e un pamant stancos din punct de vedere spiritual. Atunci mi-au spus ca ei sunt implicati intr-o lucrare numita “FLACARA SPERANTEI”

De fapt aveam in fata mea oameni care stiau ceva din ceea ce spunea bietu’ Tudor Arghezi legat de speranta: “Speranta este un vis pe care il ai cu ochii deschisi”. Oamenii acestia vedeau imposibilul, pipaiau intangibilul si se straduiau sa implineasca ceea ce pare nerealizabil. Asa este de fapt lucrarea pe care ei o fac in zona arida a Constantei. Spun acest lucru privind lucrurile din punct de vedere spiritual.

Hughes Langston spunea: “Speranta poate lumina bezna, atunci cand inima devine confuza.”

Dimitrie Bolintineanu spunea: “Lumea are nevoie de o speranta ca de lumina”. Ma gandesc ca atunci cand a rostit aceste cuvinte avea in inima sau in minte si Romania.

Laurentiu Mihaileanu a spus ceva si mai concret: “Speram ori disparem”.

Ca si crestini, suntem chemati sa hranim speranta nu cu faptele noastre, ce sunt ca o carpa manjita in fata lui Dumnezeu, ci cu fapte pe care El le pregateste pentru noi ca sa umblam in ele.  Atunci cand simtim ca in aceasta batalie cu intunerecul nu mai putem, trebuie sa nu uitam ca de fapt noi suntem mai mult decat invingatori prin Hristos, care a pus in noi forte neimaginabile prin Duhul Sfant pe care l-a turnat in noi si peste noi.

Acesti tineri si intreaga lor echipa au ales slujirea prin Flacara Sperantei pentru ca au inteles ca “Speranța este cea mai nesecată energie.” Au inteles ca ei de fapt sunt liderii pe care Dumnezeu ii vrea in aceasta lucrare. “Un lider este un negustor de sperante” – spunea Napoleon Bonaparte.

Crestinii au un mesaj pe care trebuie sa-l auda fiecare fiinta umana, un mesaj al sperantei, care nu poate fi altul decat Isus Hristos cel inviat dintre morti. El care sta la dreaptea tatalui asteptandu-ne sa ne finalizam lucrarea pentru care vom primi o rasplata mare. “Speranta este visul omului treaz”- spunea Aristotel.

Mesajul meu pentru voi, cei care ati aprins Flacara Sperantei este: Stati treji pe ziduri sunand din trambite o Veste Buna prin care oamenii sa inteleaga cat de mult ii iubeste Dumnezeu. El a dat tot ce a avut mai de pret pentru noi. A ramas fara nimic de dragul nostru.

Cel mai frumos cadou pe care puteti sa-l faceti celor din jurul vostru este “SPERANTA”. Nu lasati acest vis al vostru sa moara, pentru ca atunci cand visele mor, viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare, spunea Langston Hughes. Sunteti trimisii lui Dumnezeu pentru o vreme ca aceasta in locul unde El v-a asezat.

Mesajul nostru ca si misiune pentru voi este: “…multumiri fie aduse lui Dumnezeu, care va da biruinta prin Domnul Isus Hristos! Fiti tari, neclintiti, sporiti todeauna in lucrul Domnului, caci stiti ca osteneala voastra in Domnul nu este zadarnica”

Pentru cei ce sunteti interesati de lucrarea ce se desfasoara prin Misiunea Genesis si Flacara Sperantei, va rugam cititi scrisoarea de informare prin care puteti afla ceea ce Dumnezeu face in Constanta.

Va chemam la o participare comuna la largirea imparatiei lui Dumnezeu prin Flacara Sperantei. Pentru cei care sunteti interesati sa participati financiar la aceasta lucrare, va rugam sa trimeti cec pentru misiunea Genesis, iar la memo scrieti: Flacara Sperantei.

Adresa misiunii:

Misiunea Genesis

1713 W. Sunnyside,

Chicago, IL. 60640

Tel: (773) 575-8223

Cu toata consideratia,

Rev. Ilie U. Tomuta

Dir. Genesis Mission

Click pe imaginea de mai jos pentru a citi scrisoarea de informare:

 

 

 

Top